Welkom op het schiereiland Giens

Uniek, beschermd en ongerept. Een uitzonderlijke vakantieomgeving

Het schiereiland Giens is een uniek geologisch verschijnsel en is verbonden met het vasteland door 2 zandarmen van 5 km die tombolo's worden genoemd. Deze twee armen omsluiten de zoutmijnen van Pesquiers die een opmerkelijk vogelreservaat huisvesten. Er leven onder andere roze flamingo's. Organiseer uitstapjes vanuit uw standplaats, stacaravan of appartement en ontdek het schiereiland Giens. Ga naar het kleine dorpje Giens, proef van zijn Provençaals karakter en geniet van het uitzicht vanaf zijn plein op het schiereiland, de stranden en de stad Hyères in het noorden en de eilanden en de intens blauwe zee in het zuiden. Op dinsdag wordt er markt gehouden en kunt u op zoek gaan naar regionale en verse producten zoals tapenades, olijven, ansjovis, tomaten, meloenen… De vissers in de haven van Niel en Madrague zorgen voor een typische zuiderse sfeer en brengen verse zeebrasems, zeebaarzen, zeebarbelen en soms zelfs langoesten aan de man.

De mooiste stranden van het schiereiland Giens

Tijdens uw verblijf op het schiereiland Giens kunt u genieten van een frisse duik in de zee.

  • L’Almanarre. Een 5 km lang strand op de westelijke tombolo. Het zand is wit en het water is zeer ondiep zodat ook kleine kinderen van een veilige duik kunnen genieten. Als de westenwind waait, de beroemde Mistral, is het de gedroomde plaats voor wind- en kitesurfers. Bij hoge windsnelheden toont de zee zich van haar wildste kant. Een prachtig zicht! Als de oostenwind waait, is het een afgeschermd en rustig strand waar u kunt genieten van de prachtige kleuren van de zee.
  • La Bergerie en la Badine. Deze stranden strekken zich uit langs de oostelijke tombolo. Dankzij het ondiepe water is het een gemakkelijke en veilige badplaats vlak tegenover de eilanden d'Or. Het fijne zand is ideaal om zandkastelen mee te bouwen. Als de Mistral waait, liggen deze stranden uit de wind.
  • Le Four à Chaux, le Pradeau, la Darboussière en de wilde kreken zijn rustige badplaatsen, ver verwijderd van de drukke kuststrook, die voor relax en ontspanning zorgen in de buurt van la Madrague,  la Tour Fondue en het kustpad.
  • La Vignette (ziekenhuis Renée Sabran) en la Bergerie zijn aangepaste stranden voor personen met een beperkte mobiliteit en slechtzienden. Met een steiger… zodat iedereen veilig van de zee kan genieten. Dankzij onze partner, Un fauteuil à la mer, kunnen ook personen met een beperking van allerhande wateractiviteiten genieten. Ze kunnen er zwemmen, kajakken, jetskiën, duiken, zeilen…).

De activiteiten op het schiereiland Giens

De wandelliefhebbers kunnen genieten van het 18 km lange kustpad met wandelpaden die toegankelijk zijn vanuit de campings La Presqu’île de Giens, La Tour Fondue en Olbia en het vakantieverblijf La Gabinière. Op uw pad komt u eilandjes, kreken, stranden en kleine haventjes tegen die verborgen liggen achter de dennenbomen.

U kunt het schiereiland Giens ook vanop zee ontdekken! Duikdoop of snorkelactiviteit, de club Espace Mer laat u genieten van de onderwaterflora en -fauna. Verhuur van paddles en waterfietsen bij Emmanuelle en zeekajaks of boten bij La Petite Flotille. Het schiereiland Giens beschikt over één van de bekendste spots voor boardsporten: het strand van Almanarre. Als u van sterke emoties of nieuwe ervaringen houdt, moet u zeker eens windsurfen of kitesurfen! Het schiereiland Giens biedt u een waaier aan activiteiten zodat u samen met uw gezin of vrienden met volle teugen kunt genieten van de mediterrane zon.

Op uitstap naar de eilanden d’Or

Tijdens een geslaagde vakantie op het schiereiland Giens, mag een bezoekje aan de eilanden d’Or zeker niet ontbreken. 3 eilanden, 3 parels van natuurlijke schoonheid, maar ook drie verschillende karakters. Porquerolles, het magnifieke karakter / Port-Cros, het ongerepte karakter / Le Levant, het natuurlijke karakter

Porquerolles, het magnifieke karakter Op 15 minuten van de aanlegplaats van la Tour Fondue bevindt zich een uiterst charmant eiland. Maak een wandelingetje of een fietstocht in de schaduw van dennen en eucalyptusbomen. Forten, olijfbomen, wijngaarden, oude vuurtorens... er zijn zoveel dingen te ontdekken. Het zuiden worden gekenmerkt door een grillige kustlijn met kliffen en verborgen kreekjes. In het noorden overheersen fijne zandstranden en prachtige badplaatsen met turquoise water. Port-Cros, het wilde karakter Dit eiland dompelt u onder in een prachtige natuur. Het eiland Port-Cros herbergt een nationaal natuurpark met wandelpaden door de mediterrane vegetatie. Met behulp van vinnen, een masker en een snorkel kunt u via het strand van Palu de onderwaterflora en -fauna ontdekken. Zaagbaarzen, zeeëgels, koralen en zeesterren zullen geen geheimen meer voor u hebben. Le Levant, het natuurlijke karakter Trek naar het eiland van Levant voor een totale osmose met de natuur. Dit ongerepte eiland is een oase van rust. Volg het natuurlijke pad tussen de aardbeibomen naar de cirque de la Galère. Ga naar de grotten voor een frisse duik en geniet er van de natuur aan de rand van het water en in de schaduw van de dennenbomen.

Een wandeling door de stad Hyères

Maak tijdens uw verblijf op het schiereiland met Vacances Giens zeker tijd voor een bezoekje aan de stad Hyères, haar schatten en cultureel en natuurlijk erfgoed. Wandel door de smalle straatjes van de oude stad, geniet van de kraampjes met ambachtelijke producten en ontdek de prachtige tuinen.

Hyères, historische stad In de tijd van de Romeinen was Hyères een grote handelshaven. De archeologische site Olbia vertelt u over de geschiedenis en het leven ten tijde van de Romeinen aan de hand van de overblijfselen van deze oude havenstad. Trek naar Hyères en struin door  de smalle straatjes van de oude stad. Het Provençaalse leven is vibrerend en wordt gekleurd door fruit- en groentenkraampjes, kaasmakers, boekenwinkeltjes en schreeuwende olijfverkopers. Geniet van een koffie of pastis op het place des Templiers. De gekleurde was hangt uit het raam te drogen tussen bougainvilles. U wordt omgeven door de geur van vers brood en ambachtelijke koekjes. In dit bruisende dorp komt u overal ontwerpers, kunstenaars, schilders, stylisten en kleine boetiekjes tegen. Op uw wandeling passeert u langs de tour des Templiers, de rue des Porches, de gewelfde gang onder de oude stadswallen, de kerk Saint-Paul, de smalle, met geschiedenis geplaveide straatjes die naar het kasteel klimmen... Bovenaan wacht u een adembenemend uitzicht, een uniek panorama over de stad, het schiereiland en de eilanden. De modernere villa Noailles, gebouwd in 1923, toont u een meer hedendaagse architectuurstijl. Het hele jaar door worden er tentoonstellingen en evenementen zoals het internationale modefestival, het interenationale fotofestival en de Design Parade georganiseerd. Hyères, zijn parken en tuinen Hyères-les-Palmiers is een op de natuur gerichte stad. Wandel door de parken van de stad voor een moment van relax. In het kasteel Sainte Claire, dat bereikbaar is via de smalle straatjes van de oude stad Hyères, ontdekt u een subtropische tuin met planten uit Zuid-Amerika en Australië. Het park Saint Bernard, boven de villa Noailles, is een in terrassen gebouwde tuin die wordt gekenmerkt door de mediterrane kleuren en geuren van rozemarijn, amandelbomen, mirte … De tuin Olbius Riquier herbergt verschillende speelzones, een klein treintje en een snoepmarktje voor de kinderen. Wandel rond in dit park en geniet van de exotische vegetatie (bamboe, cactussen en palmbomen) en de vele pauwen. Hyères, activiteiten en vrijetijdsbesteding De stad Hyères biedt u een ruime waaier aan vakantieactiviteiten. Elke dag van de week kunt u wel ergens in de buurt van Hyères een ambachtelijke markt bezoeken en regionale producten ontdekken. Op het schiereiland wordt er op dinsdagochtend markt gehouden in Giens en op vrijdag in Capte (4km van Giens). Voor sterke sensaties en jetskitochtjes moet u bij de nautische basis Audemar (l’Ayguade 7km) zijn. Voor een karting les kunt u bij Speed kart terecht (richting Hyères 6km). Overdag kunnen de kinderen genieten in Kiddy Parc, waterspelletjes spelen, op mini quads rijden, plezier maken op luchtkastelen, bomenparcours afleggen...! 's Avonds wacht Magic World u op voor momenten van puur plezier op de botsautootjes, in het spookhuis, op de achtbaan...

Var, departement van contrasten

Tijdens uw verblijf op het schiereiland Giens kunt u ook het departement Var ontdekken.

Villages De mooiste dorpen paysageHet landschapserfgoed