DE VAR: EEN UITZONDERLIJKE TOERISTISCHE BESTEMMING

De Var, gelegen in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in Frankrijk, is een ideale toeristische bestemming met een aangenaam en zeer zonnig klimaat. Reizigers van over de hele wereld komen naar dit gebied om te genieten van de betoverende sfeer. Een van de belangrijkste troeven van de Var ligt in de diversiteit van de landschappen, van de kusten tot de bergen, inclusief pittoreske dorpjes en uitzonderlijke natuurgebieden.

De kustlijn van de Var strekt zich uit over een uitgestrekt gebied en biedt een verscheidenheid aan panorama’s die bezoekers verbazen. De kust is bezaaid met afgelegen baaien, zandstranden en dramatische kliffen. De beroemde Côte d’Azur, met zijn kristalheldere water en beroemde badplaatsen, is een favoriete plek voor liefhebbers van zwemmen en luieren in de zon.

Langs het achterland ontdekt u de Provence Verte, een bosrijke regio die wordt gekenmerkt door weelderige bossen, groene heuvels en kronkelende rivieren. Het is een perfecte plek voor wandelaars en natuurliefhebbers, waar men schaduwrijke paden kan verkennen en rijke flora en fauna kan ontdekken.

Of u nu gepassioneerd bent door wandelen, een liefhebber bent van idyllische stranden of een fan bent van de Provençaalse cultuur, de Var zal u verrassen met zijn rijkdom en schoonheid. Deze regio van Zuid-Frankrijk verdient zijn reputatie als een paradijs voor reizigers op zoek naar ontdekking en avontuur volledig.

Om ontdekt te worden...

PITTORESKE DORPJES

De Var is bezaaid met vele pittoreske dorpjes die het ontdekken waard zijn. Een van de bekendste is Saint-Tropez, een internationaal bekende bestemming. Dit vissersdorp, gelegen op een schiereiland, staat bekend om zijn authentieke charme, smalle steegjes, levendige cafés en pittoreske haven. Saint-Tropez staat ook bekend om zijn prachtige stranden, waaronder het strand van Pampelonne, waar het fijne, gouden zand zich kilometers ver uitstrekt.

In de buurt van Saint-Tropez zijn de kapen die het schiereiland beschermen: de kapen Taillat, Lardier en Camarat bieden kustwandelpaden met een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. Deze ongerepte plekken zijn perfect voor natuurliefhebbers.

Iets verderop is het dorp Ramatuelle een ander juweel van de Var. Gelegen op een heuvel, biedt het een panoramisch uitzicht over de regio en zijn weelderige wijngaarden. De geplaveide straatjes van dit middeleeuwse dorp zijn bekleed met stenen huizen, ambachtelijke winkels en restaurants waar u de heerlijke Provençaalse keuken kunt proeven. In dezelfde geest, maar iets dichter bij het schiereiland Giens, raden wij u aan om het oude dorp Bormes-les-Mimosas te bezoeken, met zijn traditionele Provençaalse architectuur, zijn kleine smalle straatjes en charmante pleinen.

bormes les mimosas var

BUITENGEWONE NATUURGEBIEDEN

De Var staat vol met uitzonderlijke natuurgebieden die u uitnodigen om op avontuur te gaan en te verkennen. Onder de must-sees is de Gorges du Verdon, vaak bijgenaamd de “Grand Canyon van Europa”, een must-see bestemming voor wandel-, kano- en klimliefhebbers. Het turquoise water van de rivier de Verdon meandert tussen stijgende kliffen, waardoor een adembenemend landschap ontstaat.

Les Maures, een bergketen gelegen in de Var, is een waar paradijs voor wandelliefhebbers. Bossen van kurkeiken, kastanjebomen en mimosa’s parfumeren de lucht en creëren een betoverende sfeer. De toppen bieden adembenemende panorama’s van de Middellandse Zee.

De Estérel is een andere unieke natuurlijke site. Deze bergketen wordt gekenmerkt door zijn dramatische rode rotsen en afgelegen baaien. Wandelpaden stellen u in staat om dit buitengewone landschap te verkennen en te genieten van een prachtig uitzicht op de zee.

Sainte-Baume, een heilige berg voor veel gelovigen, is ook een natuurlijke plaats van historische en spirituele betekenis. Het wordt bekroond door een grot waar, volgens de legende, Maria Magdalena leefde als een kluizenaar. Tegenwoordig bezoeken pelgrims en wandelaars deze mysterieuze plek.

Bovendien is de haven van Toulon een van de grootste natuurlijke havens van Europa, gedomineerd door Mont Faron, waar u de activiteiten van de Franse marine kunt observeren en kunt genieten van de schoonheid van de kust van de Var. In de buurt is het Nationaal Park Port-Cros, dat het schiereiland Giens en de Gouden Eilanden (Porquerolles, Port-Cros en het Ile du Levant) omvat. Deze eilanden zijn heiligdommen van biodiversiteit, de thuisbasis van zeldzame soorten planten en dieren, en bieden uitzonderlijke duikmogelijkheden.

la grotte san peyre la garde