VAR HAAKJES AAN DE CÔTE D’AZUR

De verwachtingen variëren wanneer u van uw vakantie een succes wilt maken : ontspanning, verkenning, kwaliteit van de tijd doorgebracht met familie of vrienden, onvergetelijke ervaringen, ontdekking van nieuwe culturen, stressvermindering, avontuur. Is dit allemaal mogelijk in Hyères? We zullen u niet anders vertellen: Hyères-les-Palmiers, het schiereiland Giens en de Gouden Eilanden zijn een prachtige combinatie van mediterrane flora, paradijselijke stranden, Victoriaanse architectuur, cultuur, geschiedenis en Provençaalse levensstijl.

Deze rubriek is ontwikkeld, zonder uitputtend te zijn, om u te helpen bij de voorbereiding van uw verblijf in een van onze etablissementen, camping of verhuur in Hyères, in de Var. Van steden tot dorpen, van stranden tot baaien, van kraampjes tot markten, van pleinen tot tuinen, het programma kan helder, dicht, vrolijk, smakelijk, leerzaam, leerzaam, ontspannend, verfrissend, verjongend zijn… Hier zijn enkele sleutels om uw vakantie tot een succes te maken.  Aarzel niet om onze interactieve kaart te raadplegen om uw verblijf op het schiereiland Giens te plannen.

Maar ook...

DE VAR, EEN LAND VAN DIVERSITEIT

Het departement Var is het hele jaar door een ideale toeristische bestemming vanwege het aangename klimaat en de overvloed aan zon. Het geldt als het tweede meest beboste departement in Frankrijk na de Landes. Er zijn veel mogelijkheden voor wandelingen of trektochten langs de prachtige kustlijn (432 kilometer kustlijn), elke dag kan een gelegenheid zijn voor een nieuwe excursie, met stranden, rotsachtige kapen en prachtige wilde baaien die bezoekers altijd blijven verrassen. Voor de minder sportievelingen nodigt het fijne zand u uit om te ontspannen tijdens uw vakantie aan de Côte d’Azur, die opvalt door zijn transparante en turquoise wateren, waardoor een echte uitnodiging tot luiheid ontstaat. Bovendien ontbreekt het het achterland van de Var niet aan charme en biedt het een ander even aantrekkelijk facet van de regio.

De vele dorpjes op een heuveltop zijn echte pittoreske schatten. Wandelend door hun geplaveide straten, kunt u niet anders dan gecharmeerd zijn van de authenticiteit van deze plaatsen: de gevels van de oude huizen, de kleine pleinen soms versierd met fonteinen, de overblijfselen van wallen of een kasteel, en vele andere bezienswaardigheden om te ontdekken.

Het departement Var heeft ook uitzonderlijke natuurgebieden, zoals de spectaculaire Gorges du Verdon, een populaire plek voor kajakkers en canyoningliefhebbers, de Sainte-Baume, een bedevaartsoord met de grot die Sainte Marie-Madeleine tijdens haar laatste jaren beschutte, Port d’Alon met zijn val en zijn kustpad (Saint-Cyr-sur-Mer), evenals het Nationaal Park Port Cros, gelegen voor de kust van Hyères, met zijn Gouden Eilanden (Porquerolles, Port-Cros, Le Levant) waar dennenbossen en kliffen rijk zijn aan wilde fauna en flora.

Flamants rose dans les salins - Tourisme Giens

NAAR HYERES KOMEN IS LEVEN IN GEMEENSCHAP MET DE MENS, HET LAND EN DE ZEE

Cultuur staat ook centraal in het toeristische aanbod van de regio, met tal van musea, historische monumenten, kastelen en oude overblijfselen. De agenda is bijzonder rijk, aarzel niet om de vele informatieve sites van de VVV-kantoren van de Var te raadplegen (zoals Hyères Tourisme) en festivals die elke week in de omgeving worden georganiseerd tijdens de zomerperiode (Midi Festival in Hyères, Apéros Jazz du Provençal in Giens, Jazz in Toulon, Couleurs Urbaines in La Seyne sur Mer, Plage de Rock in Grimaud, enz.). Festival du Château in Solliès-Pont…).

 

Het ontdekken van de regionale cultuur van de Var in het gezelschap van de lokale bevolking is een authentieke en verrijkende ervaring. Deze prachtige regio van Zuid-Frankrijk zit vol met unieke tradities, smaken en gebruiken, en wat is een betere manier dan deze ontdekking te delen met de mannen die de bewakers zijn. Tuinders, vissers, wijnboeren, ambachtslieden of gewoon gepassioneerd over hun terroir wachten op u tijdens uw vakantie in Hyères, op het schiereiland Giens.

villa noailles var hyeres