Flamants rose dans les salins - Tourisme Giens

UNIEK, BEWAARD GEBLEVEN EN WILD, HET SCHIEREILAND GIENS ZAL DE UITZONDERLIJKE OMGEVING ZIJN VOOR UW VAKANTIE

Een unieke geologische curiositeit in de wereld, het schiereiland Giens is verbonden met het vasteland door 2 5 km lange zandarmen, tombolos genaamd. Deze twee armen omsluiten de zoutmoerassen van Pesquiers, die een opmerkelijk ornithologisch reservaat herbergen; Flamingo’s hebben hier hun intrek genomen.

Ga vanaf uw kampeerplaats, stacaravan of appartement op pad om het schiereiland Giens te ontdekken. Ontdek het kleine dorpje Giens, dat zijn Provençaalse karakter heeft weten te behouden.

Op dinsdag kunt u door de gangpaden van de markt bladeren om lokale producten en verse producten, tapenade, olijven, ansjovis, tomaten, meloenen te ontdekken … De vissers van de haven van Niel en de haven van La Madrague zullen u de typische sfeer van het zuiden laten ontdekken met hun pointus en zullen u hun verse vis, zeebrasem, zeebaars, rode mul en als de visserij goed is geweest, misschien zelfs een paar kreeften aanbieden.

Om ontdekt te worden...

DE MOOISTE STRANDEN VAN HET SCHIEREILAND GIENS

Geniet tijdens uw verblijf op het schiereiland Giens van de geneugten van de zee en het zwemmen.

L’Almanarre : Met een lengte van 5 km ligt dit strand aan de West tombolo. Het zand is wit en de lage waterstand (aan de kant van Giens) zorgt ervoor dat kinderen in alle veiligheid kunnen zwemmen. Bij westen- of noordwestenwinden (de beroemde Mistral) zijn er een groot aantal windsurfers en kitesurfers. Afhankelijk van de sterkte van de wind kan de zee ruw zijn en een mooi wild karakter hebben. In een oostenwind is dit strand beschut en de rust die er heerst, stelt u in staat om de kleuren van een water te ontdekken dat u zal doen dromen.

La Bergerie en La Badine : Deze stranden strekken zich uit langs de oostelijke tombolo. De ondiepe wateren zorgen voor gemakkelijk en veilig zwemmen voor de Gouden Eilanden. Het fijne zand is ideaal voor het bouwen van de mooiste kastelen! Op dagen met een westen- of Mistral-wind zijn deze stranden beschut tegen de wind.

De Four à Chaux, de Pradeau, de Darboussière en de wilde baaien bieden u zwemplekken ver van de drukte van de kust voor een moment van rust en ontspanning op het strand bij de Madrague, de Tour Fondue of langs het kustpad.

PRM informatie: Het Vignette Beach (Renée Sabran Hospital) en het La Bergerie Beach zijn aangepast om te zwemmen voor mensen met beperkte mobiliteit en slechtzienden. Daarnaast kunnen twee verenigingen mensen met een handicap en hun metgezellen laten genieten van de geneugten van de zee (zwemmen, kajakken op zee, jetskiën, duiken, zeilen, enz.): Un Fauteuil à la Mer en La Mer Autrement.

almanarre by nico novembre 2011

HET DORP GIENS

Het bezoek aan het dorp Giens is snel maar de omweg waard. In de charmante kleine Sint-Pieterskerk, gebouwd in 1833 en gerenoveerd tussen 1988 en 1997, kunt u “[…] geschilderde zeegezichten in de zijkapellen, die ons eraan herinneren dat we ons in het huis van Pierre, de patroonheilige van de Provençaalse vissers, bevinden, dat we op het schiereiland Giens zijn met de afbeelding van de landengte van Almanarre en een geweldig uitzicht op de Pointe des Mèdes. ”

Een paar lokale ambachtelijke winkels en twee pottenbakkersateliers completeren het bezoek, na een omweg naar de site van het oude kasteel van Giens, nu Square Boualam, een kleine openbare tuin met een kunstenaarsatelier, dat een prachtig uitzicht biedt op de open zee, de eilanden en de oneindig blauwe zee in het zuiden, en op de baai van Almanarre, de stranden, de kwelders en de stad Hyères als geheel in het noorden.

Voltooi de wandeling door naar de Port du Niel te gaan, een romantische vissershaven op 10 minuten van het dorp, je zult worden veroverd !

 

village giens